Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van PMSS.NL zijn: Merle (ondernemer, oprichter PMSS.NL) en  Heleen (ervaringsdeskundige en oprichter Facebook groep)

PMSS (1)

Mijn naam is Merle, 32 jaar, ondernemer (new business developer) en initiatief nemer van PMSS.NL

Ik als ondernemer en new business developer heb me voor genomen om dit platform voor vrouwen in te richten en op de kaart te zetten. Zodat minder vrouwen hoeven te lijden en zich niet langer alleen voelen in hun klachten.

We zien ook een trend van vrouwen van nu die meer dan ooit last hebben van hun klachten.
Is het de huidige tijdsgeest van vrouwen die zoveel moeten en/of van de mannelijke wereld waarin aanwezigheid en prestatie het aller belangrijkste is?

Foto voor PMSS Nederland-3 (2)

Mijn naam is Heleen, 52 jaar, moeder van twee zoons (18 en 20 jaar), echtgenote van René en vóóral ervaringsdeskundige met de PMDD zelf.
Ik ben de oprichtster van de Facebookgroep “PMS/PMDD Nederland”. PMDD is de Engelse term voor PMSS. Hoe is deze groep zo tot stand gekomen?

In het gebruikelijke arbeidsproces heb ik tot mijn 41ste gewerkt als Directiesecretaresse (PA), Opleidingscoördinator op een groot Advocatenkantoor en ook als Office Manager. Helaas kwam dit werk tot volledige stilstand en werd ik in mijn pré-overgang compleet overgenomen door mijn PMDD.
Na heel veel diepe dalen en (ook foute) ervaringen binnen de GGZ ben ik uiteindelijk mijn eigen ervaringsdeskundige geworden. Na meerdere misdiagnoses heb ik twee jaar geleden mijn eigen diagnose kunnen stellen. PMDD dus! Mijn PMDD begon op te spelen in mijn twintiger jaren. Mijn dertiger jaren daarentegen ben ik redelijk ongeschonden hiervan doorgekomen tot ik in de overgang terecht kwam. De pré-menopauze staat erom bekend dat de PMDD nog even 10x zo hard kan toeslaan als normaal het geval is. Het gaat nu weer goed met mij!! Ik heb inmiddels veel informatie verzameld en kennis vergaard over PMDD en zo is de overgang ook een zeer bekend terrein voor mij. Ik sta er tegenwoordig niet meer raar van op te kijken dat ik de diverse specialisten uit moet leggen wat hormonen met een vrouwenlichaam en geest kunnen doen.

Wat ik heb meegemaakt en ervaren heb mag nooit meer met 1 vrouw gebeuren! Daarom maak ik me hard om PMDD op de kaart te krijgen en begrip te krijgen binnen de diverse specialismes. Zo ben ik ook in Den Haag geweest bij Bas van den Dungen (Directeur Generaal Curatieve Zorg van het VWS). Inmiddels heb ik ook o.a. met een paar andere dames het voor elkaar gekregen om onderzoeksvragen neer te leggen bij ZonMW. Want dat is hard nodig. De afgelopen jaren was ik ook medeoprichter van een zeer grote overgangsgroep op FB. Ik heb veel vrouwen aangehoord en op weg geholpen. Samen met Merle maken wij een platform voor de zoekende vrouw in PMSS/PMDD-land. Daar waar de specialisten te kort schieten kunnen wij wellicht wel helpen.